Din valfrihet är viktig för oss - därför bygger vi öppna och neutrala stadsnät

Svensk Infrastruktur är ingen tjänsteleverantör utan ett byggbolag som bygger öppna stadsnät med fiber. Vi har alltid värnat om den fria konkurrensen på marknaden och vill att fibernäten ska vara helt öppna så fastighetsägaren kan välja den tjänsteleverantören som hen önskar när fastigheten uppgraderats med fiber.

 

2014 tog vårt koncernbolag Nätbolaget Holding AB ett avgörande beslut för att värna om våra neutrala nät. De två kommunikationsoperatörerna vi samarbetade med var uppköpta av andra telekombolag som levererade egna tjänster vilket gjorde oss oroliga att våra nät på sikt kanske inte skulle fortsätta att vara neutrala. Och framförallt kände vi oro för att den fria konkurrensen, att alla tjänsteleverantörer samsas i nätet på lika villkor.

 

Detta resulterade i att vårt systerbolag Öppna Stadsnät grundades. En helt neutral kommunikationsoperatör som inte levererar egna tjänster. Som värnar om den fria konkurrensen i nätet och att alla tjänsteleverantörer ska ha lika villkor.

Vi samarbetar idag med alla tre kommunikationsoperatörerna, som i sin tur har egna plattformar där du kan ta del av tjänsteutbudet för tv, telefoni och internet.

Utbudet hos de tre olika kommunikationsoperatörerna

I Tyresö, Täby, Upplands väsby, Upplands bro, Haninge, Nacka, Salem, Södertälje, Vaxholm, Eskilstuna, Lund, Värmdö och Östhammar är Öppna Stadsnät kommunikationsoperatör.

I kommunen Järfälla är Zitius kommunikationsoperatör.

 

 

I kommunerna Österåker, Vallentuna och Danderyd är Open Universe kommunikationsoperatör.